Telefon

0724994959

Binecuvântare Arhierească pentru credincioșii din Moldova Nouă

La început de an, credincioșii din orașul Moldova Nouă au avut prilejul de a fi alături de ierarhul lor pe parcursul a două zile.

Preasfințitul Părinte Lucian, a poposit în parohia noastră de praznicul Bobotezei, săvârșind Liturghia Arhierească și slujba de sfințire a Aghiasmei Mari, iar apoi a participat la îndătinata procesiune pe faleza Dunării, unde s-au binecuvântat apele bătrânului fluviu și au fost aruncate în apă, trei cruci, în numele Sfintei Treimi.

„Ne-am bucurat astăzi de prezența multor credincioși și mai ales ne-am bucurat că am mers împreună și am sfințit apele Fluviului Dunărea, care intră în țara noastră la Baziaș, nu departe de Moldova Nouă. Mântuitorul Iisus Hristos s-a pogorât în repejunile Iordanului pentru a noastră mântuire și se cuvine ca noi să ne curățim de tot păcatul și de toată fărădelegea, să ne înnoim duhovnicește începând o nouă viață în Hristos și pentru Hristos. El s-a smerit pentru a noastră mântuire și se cuvine să ne smerim și noi, să ne curățim de toată întinăciunea în fiecare zi și să ne pocăim cu adevărat respectând cuvintele Sfântului Ioan Botezătorul «Pocăiți-vă căci s-a apropiat Împărăția Cerurilor»”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

În ziua de prăznuire a Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici, părintele stareț Galaction Roiban de la Schitul Coronini și părintele paroh Ion Nedelcu.

Prezența Preasfinției Sale la Moldova Nouă, a adus în sufletele credincioșilor multă bucurie duhovnicească, iar prin participarea la sfintele slujbe, credincioșii au gustat din potirul credinței și au băut din apa cea dădătoare de viață.

Galerie foto

Înscriete la NEWSLETTER

pentru a afla noutăţi.